skaffet i mange Huse, og der staar kun en almindelig Seng istedet. C, Ildhus eller Brygggerhus, hvilke Navne her bruges om hinanden; det første Navn indeholder vistnok en Mindelse om den Tid, da man brugte Ildhus med Are, i hvis Sted her nu er 1, Skorsten med 2, Bagerovn. I Ildhuset sees stundom Senge, saa det kan bruges som Sommerstue, at Dagligstuen kan staa ledig en Stund og blive udluftet. D og D, Svalgange, Lang-Sval og Midt-Sval, med 1, Trap op til øvre Høide. Svalgangene ere lukkede med hel Bordvæg, og i dem ere afpanelede flere mindre Rum, navnlig E til Spiskammer og F til Klædekammer.
Fig. 91, øvre Høide. A, Salen, hvori 1, Skorstens-Piben, som gaar op fra Skorstenen nede i Kammers’et, samt 2 og 2, Senge. B, Kammersloftet, afpanelet i to smaa Senge-Værelser, det ene for Pigerne, det andet for Gutterne. C, Bryggerhus-Loftet, enten brugt som Stabburs-Loft eller, som hen, indredet til Føderaads-Bolig og derfor afpanelet i det større Værelse a med Skorsten og Seng samt det mindre Rum b. D og D, den øvre Svalgang, med 1, Opgang nedenfra, og 2, Trappe til Hverste-Loftet, samt med Aflukkerne E, F og G, til forskjelligt Brug, Klædekammer for Tjenestefolkene o. s. v. – Øverste-Loftet endelig er indrettet som Stabburs-Loft, naar Bryggerhusloftet har faaet hin anden Bestemmelse.
Huset ser ikke anseeligt ud paa Forsiden, hvor Indgangsdøren er, Fig. 92.
Desto gildere tager det sig ud fra den anden Side, hvor den lange Rad af Vinduer skinner os imøde, Fig. 93.
Det er stor Forskjel, naar vi sammenligne f. Ex. med den mandalske Stueform, hvor Vinduerne staa paa Forsiden sammen med Indgangsdøren. Man kan komme i Vildrede med hvad der skal kaldes Forside og Bagside, enten Fig. 92 eller 93.