Børn i Holland, og hans halve Maanedsgage var anvist hans Familie. Frederik Bolling var ikke den eneste studerede Mand ombord, thi der var desuden hele fjorten akademiske Borgere paa Skibet fra forskjellige tydske, hollandske, engelske og franske Universiteter. Disse bleve af Capitainen og hans Kone behandlede med en vis Forkjærlighed og morede sig selv og dem ved at opføre Comedier ombord.
Efterat have passeret Cap i Marts 1670 naaede man i Juni s. A. til Batavia, hvor Bolling traf flere bosatte Nordmænd og Danske; her fik han ogsaa Anledning til at bruge sin Lærdom ved for god Betaling at give en Hollænder, der ønskede Forfremmelse som Geistlig, Undervisning i Hebraisk. Han fik endog Tilbud om at blive Conrector ved Skolen i Batavia, men kunde ikke modtage det, da der sattes som Betingelse, at han skulde gaa over til Calvinismen.
Fra Batavia fik Bolling i 1672 Lov til at gaa som Bogholder nordover med en hollandsk Kjøbmand, Mynheer Pedel, der selv eiede et stort Skib, og kom bl. A. til Macao, efterat man underveis havde havt et og andet Sammenstød med chinesiske Junker, og videre til Canton. Derpaa reiste han atter til sin Post i Batavia, hvor han fandt An-